вторник, 10 май 2011 г.

Рулца от праз с бекон, сирене и сметана

rulza_praz_bekon4.jpg

Продукти:

- 2 стръка праз със средна дебелина
- 12 ленти бекон (много тънко нарязан)
- 6 тънки ленти сирене (при мен Ементалер)
- 125 г сирене крема
- 200 мл сметана
- настъргано индийско орехче
- мазнина за съда за печене

Приготвяне:

Почистените и измити стръкове праз се нарязват общо на 6 парчета (с дължина около 10 см) и се поставят във вряща подсолена вода за 6-8 минути (не ги оставяйте по-дълго). След като са омекнали, изцеждаме водата и потапяме за малко в студена вода. След това започваме да увиваме около всяко парче праз по една лентичка бекон, след това сирене и отгоре пак бекон и така с всички 6 парчета. Разбъркваме крема сиренето и сметаната. Нареждаме рулцата праз в намазнената формичка, отгоре изливаме сметановата смес, поръсваме с индийското орехче или с подправки по ваш вкус. Печем на 180 градуса, докато се получи златиста коричка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар