сряда, 11 май 2011 г.

Cheesecake swirl chocolate brownies

cheesecake_swirl_brownies2.jpg
Продукти:

- 200 г натурален шоколад
- 250 г масло
- 300 г кафява захар
- 4 яйца
- 300 г брашно
- ½ суп. л. бакпулвер
- 35 г неподсладено какао


За чийзкейк-сместа:

- 250 г сирене тип Филаделфия
- 75г захар
- 2 яйца

Приготвяне:

Загряваме фурната на 180 градуса С. В касерола поставяме шоколада и маслото и ги разтопяваме на слаб огън, като бъркаме непрекъснато, за да ги хомогенизираме. Оставяме сместа да се охлади. Изсипваме охладения разтопен шоколад в купа и добавяме кафявата захар и яйцата. Разбъркваме внимателно с миксер. В друга купа пресяваме брашното, бакпулвера и какаото и започваме да добавяме по малко към шоколадовата смес. Разбъркваме до хомогенност. Намасляваме добре една 22 см-ова квадратна тавичка и покриваме с хартия за печене.
В купа разбъркваме с миксер сиренето Филаделфия, захарта и яйцата до получаването на пухкав крем. В подготвената тавичка изсипваме шоколадовата смес и я заглаждаме добре с шпатулата. С лъжица загребваме от чийзкрем-сместа и изсипваме на купчинки върху шоколадовата смес. След това с помощта на нож или дървено шишче правим шарки, като се опитваме да не са само по повърхността, а и по-надолу, за да са красиви и интересни след изпичането. Печем за около 50 минути. Оставяме да изстине напълно, след което нарязваме сладкиша на парчета.
cheesecake_swirl_brownies3.jpg


cheesecake_swirl_brownies4.jpg


Източник: Homecooking

Няма коментари:

Публикуване на коментар