вторник, 31 май 2011 г.

Бърз и лесен меден сладкиш ....... за неочаквани приятелки и не само



Продукти (за кръгла тавичка с диаметър около 20 см):


- 1 пакетче (125 г) меко масло (микровълновата фурна върши идеална работа за целта)
- 1 суп. л. захар (с връх)
- 2 яйца
- 4 суп. л. мед + 1 суп. л за намазване след изпичане
- 1 ч. ч. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч. л. канела
- 1 суп. л. прясно мляко (обичам да го прибавям към сладкиши)
- пудра захар или кокосови стърготини за поръсване


Приготвяне:

Мекото масло разбъркваме на ръка или с миксер заедно със захарта, след това добавяме едно по едно яйцата. Смесваме брашното с бакпулвера и канелата и добавяме половината от количеството, след това 2 суп. л. мед и разбъркваме. На края прибавяме останалото количество брашно и мед, както и супената лъжица прясно мляко и разбъркваме кексовата смес до хомогенност. Тавичката, в която ще печем, намазняваме добре или покриваме с хартия за печене. Изсипваме в нея тестото и заглаждаме с шпатула. Печем в предварително загрята на 185 градуса С фурна за около 30-35 минути до готовност (все пак проверете с клечка, защото фурните са различни, но не го печете прекалено дълго, за да не го изсушите). След изпичане още топъл намазваме сладкиша с мед и поръсваме с кокосови стърготини.